Кебапчетата от едно време

Класическа рецепта за кебапчета

Рецептата отново я имам от същия човек, който ми даде и рецептата за кюфтета на скара. Истински кебапчета от месо, такива, каквито ги помним от миналия век… Ако сте ги забравили, може месото да ви дойде в повече! 😜

А за оформянето не ми се смейте! 😝😆

Кебапчетата от едно време

ПРОДУКТИ:

  • 1 кг кайма от тлъсто свинско месо (от корема, малко плешка, врат, гърди и ако е необходимо добавете малко смляна сланина)
  • 20 гр сол
  • 5 гр кимион (млян или семена)
  • 5 гр черен пипер
  • 150-250 мл вода
  • 30 мл винен оцет + 30 мл вода (за глазиране на кебапчетата преди печене)

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Желателно е да си смелите месо, а да не ползвате купена, готова кайма от магазина, защото тя е пълна с вода, кръв, оцветитетели, заместители, сгъститетели и консерванти, които ще променят доста крайният резултат.

Ако си правите каймата, изберете пресни, добре отцедени меса. Свинското трябва да бъде с голямо съдържание на мазнини (гърди, корем, врат и др.), ако е необходимо добавете и малко смляна сланина. Двете месото на едро, не го правете на каша.

2. Овкусете каймата със сол, черен пипер и кимион и започнете да месите, все едно каймата е тесто. Постепенно добавете водата, ако каймата е домашна ще използвате около 200-250 мл вода. Месете дълго и интензивно, с удари, до побеляване на сместа.

3. Преместете каймата в тава и покрийте със стреч фолио. Оставете да отлежи 20-24 часа в хладилник, като я премесите 1-2 пъти през няколко часа.

4. Оформете еднакви кебапчета (все едно работите с пластелин) и се опитайте да им придадете правоъгълна форма, за да ви бъде по-лесно печенето. От тази доза направих точно 20 кебапчета, 60-63 гр всяко. Глазирайте ги със смес от равни части вода и оцет.

5. Опечете кебапчетата на скара, плоча, барбекю и др. Важно е да се загрее добре скарата и да я намажите с парченце сланина, преди да сложите кебапчетата.

Печете на умерено силна температура, първо от едната, а след това от другите 3.

Да ви е вкусно! 🤗

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ДОЛУ СЛЕД РЕЦЕПТАТА, ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪРВИ НОВИТЕ НИ РЕЦЕПТИ! 😉

Споделете рецептата, ако сте я харесали! Информацията на този сайт е авторска, моля да посочвате линк към рецептата!

НЕ РАЗРЕШАВАМ КОПИРАНЕТО ИЛИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТАЗИ РЕЦЕПТА С КОМЕРСИАЛНА ЦЕЛ, ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО САЙТОВЕ, БЛОГОВЕ, КНИГИ СПИСАНИЯ И ПРОЧИЕ, БЕЗ МОЕ СЪГЛАСИЕ!!! АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ, ЩЕ БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ! БЛАГОДАРЯ!

Харесайте нашата страница: https://www.facebook.com/vkusotiyki/

Заповядайте в нашата кулинарна група “ВКУСОТИЙКИ” във Facebook: https://facebook.com/groups/189889508136731/

Приготвяне и оформяне.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.