Ореховки (класическа рецепта)

Класическата рецепта за ореховки, хрупкави отвън и мекички отвътре! Предлагам ви два варианта на визия и малко тънкости… 😉❤

Орехови (класическа рецепта)

ПРОДУКТИ:

  • 3 белтъка
  • 250 гр кристална захар
  • 250 гр орехи
  • 2 ванилии или струйка течна

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Смелете орехите с 1-2 супени лъжици от захарта.

Сипетеете белтъците и 1 супена лъжица от захарта в тенджера. Поставете я на котлона и включете за 20-30 секунди на максимална степен (много внимавайте да не изпечете яйцата!!!), след това намалете котлона на първа-втора степен (ако ви е трудно, може да сложите тенджерата в друга по-голяма, пълна с вода и да направите сместа на водна баня, като не оставяте водата да завира). Започнете да разбивате с миксер, на максимална мощност и когато белтъците започнат да образуват гъста пяна, добавете ванилията и останалото количество захар, на части. Общото време на разбиване с миксер е 6 минути.

След като приключите разбиването, добавете смлените орехи и разбъркайте с лъжица още 2 минути. Махнете от котлона и оставете сместа да изстине напълно.

2. Сипвайте по 1 равна супена лъжица от сместа (ако искате големи ореховки), в тава покрита с хартия за печене, на голямо разстояние помежду им, за да не се слепват при печенето. Оформете кръгче с помощта на лъжицата. Оставете ореховките за няколко минути на въздух, преди печене. Ако искате да се получи по-релефна повърхност, а не просто да се напукат, намажете ореховките внимателно с вода, преди да ги сложите във фурната.

3. Печете около 15-16 минути в предварително загрята фурна на 180°, на най-ниското ниво на фурната. Отлепете ги от хартията, след като са напълно изстинали, иначе ще се начупят.

Съхранявайте ореховките в кутия. Имат много голяма трайност.

Да ви е вкусно! 🤗

ВИЖТЕ ПОДРОБНАТА ВИДЕО РЕЦЕПТА и се абонирайте в каналът ни в YouTube, за да виждате още наши рецепти:

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ДОЛУ СЛЕД РЕЦЕПТАТА, ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪРВИ НОВИТЕ НИ РЕЦЕПТИ! 😉

Споделете рецептата, ако сте я харесали! Информацията на този сайт е авторска, моля да посочвате линк към рецептата!

НЕ РАЗРЕШАВАМ КОПИРАНЕТО ИЛИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТАЗИ РЕЦЕПТА С КОМЕРСИАЛНА ЦЕЛ, ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО САЙТОВЕ, БЛОГОВЕ, КНИГИ СПИСАНИЯ И ПРОЧИЕ, БЕЗ МОЕ СЪГЛАСИЕ!!! АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ, ЩЕ БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ! БЛАГОДАРЯ!

Харесайте нашата страница: https://www.facebook.com/vkusotiyki/

Заповядайте в нашата кулинарна група “ВКУСОТИЙКИ” във Facebook: https://facebook.com/groups/189889508136731/


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.