Най-вкусните палачинки 😊

Най-вкусните палачинки… крехки и съблазняващи! Можете да ги хапвате със сладко, мед, шоколад, сиренце, кашкавал, запечени на фурна с всякаква плънка, на палачинкова торта или просто така… без никакво допълнение, защото са уникални! ❤

Най-вкусните палачинки 

ПРОДУКТИ:

  • 4 яйца
  • 300 гр кисело мляко
  • 200 гр прясно мляко
  • Половин кафена лъжичка сол
  • 1 кафена лъжичка сода бикарбонат (ако киселото мляко няма достатъчно киселина, ползвайте 1 бакпулвер, вместо сода)
  • 250-300 гр брашно

* 1 пакет масло за намазване 

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Разбийте с миксер яйцата, към тях добавете киселото мляко и содата (ако не обичате палачинките леко бухнали, не слагайте сода, но за мен вкусът не е същият и не стават толкова крехки… въпрос на предпочитание), добавете млякото и накрая при постоянно бъркане сипете брашното. Когато се получи еднородна смес, вече сте готови!

* Ако искате да сгъстите още сместа, добавете мъничко брашно, а за по-рядка, разредете с малко прясно мляко. Гъстотата трябва да бъде като на гъста боза!

2. Загрейте плосък тефалов (тефлонов) тиган и за първата палачинка го намажете с малко масло (внимавайте да не пригори).

* Ако използвате тиган, който няма незалепващо покритие, трябва да го намаслявате за всяка палачинка! В такъв случай ползвайте по няколко капки олио.

3. Сипете смес, колкото да можете да покриете дъното на тигана. Възможно най-тънко. Аз ползвам един средно голям черпак, не го пълня до горе и после с негова помощ разстилам сместа. Ако е по-рядка е достатъчно да разклатите тигана. Моят тиган е с 30 см диаметър.

4. След около 15-20 секунди (зависи от температурата на котлона и от дебелината на тигана, както и на палачинката) обърнете да се изпеч и от другата страна. Ако не можете да ги въртите във въздуха, използвайте шпатула.

5. Когато палачинката е готова, преместете я в голяма чиния и я намажете с маслото (не е необходимо да изразходите цялото пакетче масло). За следващите палачинки няма нужда да намазнявате тигана.

6. Редете палачинките една върху друга, като всяка мажете с масло отгоре.

Да ви е сладко! 🤗

YouTube: https://youtu.be/nOSIwKHcwDc

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ДОЛУ СЛЕД РЕЦЕПТАТА, ЗА ДА ВИЖДАТЕ ПЪРВИ НОВИТЕ НИ РЕЦЕПТИ! 😉

Споделете рецептата, ако сте я харесали! Информацията на този сайт е авторска, моля да посочвате линк към рецептата!

НЕ РАЗРЕШАВАМ КОПИРАНЕТО ИЛИ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТАЗИ РЕЦЕПТА С КОМЕРСИАЛНА ЦЕЛ, ЗА КАКВИТО И ДА БИЛО САЙТОВЕ, БЛОГОВЕ, КНИГИ СПИСАНИЯ И ПРОЧИЕ, БЕЗ МОЕ СЪГЛАСИЕ!!! АКО ТОВА СЕ СЛУЧИ, ЩЕ БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ! БЛАГОДАРЯ!

Харесайте нашата страница: https://www.facebook.com/vkusotiyki/

Заповядайте в нашата кулинарна група “ВКУСОТИЙКИ” във Facebook: https://facebook.com/groups/189889508136731/

 

Това са стъпките. Тези палачинки са направени със сода и са 18 броя. Получават се между 17 и 20 палачинки, с тиган 26 см.
А тези са с диаметър 30 см.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.